Retail

Omnichannel software voor de enterprise retailer

Omnichannel software: geen enkele retailer op enterprise niveau kan er zonder. De klant koopt tegenwoordig via een verscheidenheid aan kanalen en daarom is er grote behoefte aan een geïntegreerde oplossing voor de retail. Een oplossing zoals Novulo die biedt in de vorm van een schaalbare applicatie die volledig wordt opgebouwd uit zelf te kiezen componenten.

Wat is omnichannel software? Betekenis en definitie

Van oudsher berust de retail op een singlechannel marketingmodel: de retailer verkoopt zijn producten aan de klant via één enkel kanaal. In de meeste gevallen is dat een winkelvestiging. Tegenwoordig spelen echter ook andere kanalen een rol. Zo kan de consument zijn producten ook online bestellen en gebruikt hij daarvoor apparaten zoals een computer, tablet of mobiele telefoon.

De toenemende diversiteit van de gebruikte kanalen zorgt voor een toenemende complexiteit van bedrijfsprocessen. Via elk kanaal wordt productinformatie gecommuniceerd en nieuwe klantdata vergaard. Integratie van al deze verschillende kanalen in de vorm van omnichannel software is dan ook nodig voor een efficiënte bedrijfsvoering en een goede service richting de consument.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Voorbeelden van een omnichannel retail strategie

Laten we bovenstaande illustreren met enkele praktische voorbeelden. Stel: de klant wil in de webshop zien hoeveel productvoorraad er beschikbaar is in een winkelvestiging bij hem in de buurt. Dat kan alleen als de retailer omnichannel software gebruikt die de voorraden in elke fysieke winkel realtime bijwerkt op de online website.

En wat als de klant het artikel online wil reserveren en in de winkel wil afhalen? En in de winkel wil pinnen maar de factuur per mail wil ontvangen? Al deze opties kan een retailer alleen bieden als hij in alle geledingen van de organisatie een omnichannel strategie hanteert. En voor een perfecte uitvoering daarvan is software nodig die exact aansluit op de behoeften van het bedrijf.

Omnichannel software: veelvoorkomende problemen

Omnichannel software is er in vele soorten en maten. Toch ervaren met name enterprise retailers problemen met veel van deze softwarepakketten. De meeste koppelen namelijk een beperkte functionaliteit aan een gebrekkige schaalbaarheid. Hierdoor zijn de applicaties simpelweg niet berekend op de snelle veranderingen in de hedendaagse retailmarkt.

Veel pakketten proberen dat te compenseren door koppelingen met losse systemen op het gebied van PIM en ERP. Niet alleen ontstaan hierdoor veelal technische problemen, maar ook lopen de kosten om al deze systemen te integreren vaak behoorlijk uit de hand. De oplossing zit hem daarom in flexibele omnichannel software in de vorm van één geïntegreerd platform zonder koppelingen.  

De oplossing: omnichannel software voor de retail

Is zo’n geïntegreerd platform precies wat u zoekt? Dan bent u op de website van Novulo aan het juiste adres. Onze schaalbare software zorgt ervoor dat u uw klant als enterprise retailer omnichannel kunt bedienen en zelfs de meest bijzondere bedrijfsscenario’s probleemloos kunt doorlopen.

Wil een klant bijvoorbeeld een product pre-orderen via de webshop en betalen in de winkel? Wil hij een oud product inruilen of een nieuw product retourneren? Moet de inkoopafdeling razendsnel handelen omdat de voorraad eruit vliegt door een kortingsactie? De omnichannel software van Novulo is op elk scenario berekend en laat u het overzicht behouden in de meest complexe situaties.

Omnichannel retail software als geïntegreerd platform

Het grote voordeel van Novulo’s omnichannel retail software zit hem in de ongeëvenaarde flexibiliteit ervan. Ons geïntegreerde platform kan worden opgebouwd uit honderden componenten die elk hun eigen functionaliteit bieden en naadloos met elkaar integreren. Op basis van uw specifieke bedrijfsbehoeften ontstaat zo één enkele applicatie die oneindig schaalbaar en flexibel is.

Dat laatste is hard nodig voor een moderne retailonderneming op enterprise niveau. Of het nu gaat om de logistieke verwerking van een DOA, automatische herkenning van OCR-facturen of een geautomatiseerde intercompany afhandeling tussen centrale distributiecentra en winkelvestigingen; een snelgroeiende retailorganisatie moet elk scenario op flexibele wijze kunnen afhandelen.

Waarom de omnichannel software van Novulo?

De software van Novulo leidt tot grote efficiëntieverhoging en kostenbesparing voor elke enterprise retailonderneming die een omnichannel strategie hanteert. Deze resultaten zijn alleen mogelijk door een speciale methode van softwareontwikkeling: Architected model-driven development (AMD). Deze ligt aan de basis van onze losse componenten die samen transformeren tot één applicatie.

Een applicatie die bovendien bijzonder eenvoudig toegankelijk is; vanaf elke locatie met een internetverbinding en op elk device met een moderne browser. Hierdoor kunt u als enterprise retailer op elk moment in één oogopslag zien wat zich afspeelt binnen uw onderneming. Zowel in de webshop als fysieke winkelvestigingen. Binnen elke bedrijfsafdeling en op elk niveau.

En groeit het bedrijf in rap tempo? Dan groeit de omnichannel software moeiteloos mee. Niet voor niets maken grote partijen zoals KLM, Label Hospitality en Kamera Express reeds naar grote tevredenheid gebruik van de geïntegreerde software van Novulo. Nieuwsgierig naar de uitgebreide mogelijkheden voor uw enterprise retailorganisatie? Bel voor meer informatie naar +31 53 436 2340 of stuur vrijblijvend een mail naar info@novulo.com.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes