Retail

PIM software voor de enterprise retailer

Op zoek naar PIM software voor uw retailonderneming? Dan bent u bij Novulo aan het juiste adres. Wij bieden de keuze uit maar liefst honderden losse applicatiecomponenten die eenvoudig zijn te combineren tot één softwarepakket op maat voor uw bedrijf. Deze volledig geïntegreerde totaaloplossing verzekert u van een PIM systeem met ongeëvenaarde flexibiliteit en schaalbaarheid.

Wat is PIM software?

PIM is in de retail een bekende term die staat voor Product Information Management. Wat houdt dit in de praktijk nu precies in? Zoals de term al min of meer prijsgeeft draait een PIM systeem om het managen van productinformatie. Deze informatie moet voor de retailer altijd beschikbaar zijn en liefst ook op verschillende platforms hetzelfde zijn.

Binnen een retailorganisatie wordt veel informatie van oudsher versnipperd opgeslagen. Zo worden producten vaak bewaard in afzonderlijke systemen waaronder het magazijnsysteem, de webshopsoftware, een CRM, ERP of boekhoudpakket. PIM software brengt verandering in dit omslachtige opslagproces en zorgt ervoor dat productinformatie vanaf één plek toegankelijk is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Hoe werkt een PIM systeem?

Een PIM systeem zorgt voor consistente productinformatie met een koppeling aan de juiste kanalen. Zeker voor enterprise retailers geldt dat goede PIM software onontbeerlijk is. Zij verwerken op dagelijkse basis immers enorme hoeveelheden productdata. Het slim managen van al deze gegevens is nodig om bedrijfsprocessen door de hele organisatie vloeiend en efficiënt te laten verlopen.

Met de juiste PIM software hoeven productgegevens voortaan nog maar één keer ingevoerd te worden. De kans op fouten en afwijkingen verkleint hierdoor aanzienlijk en met name grote retailorganisaties besparen zo duizenden uren tijd. De software importeert en exporteert uiteenlopende bestandsformaten waaronder tekst, audio, afbeeldingen en video.

Product Information Management: veelvoorkomende problemen

Product Information Management is meer dan ooit nodig in een tijd waarin het aantal kanalen in rap tempo toeneemt. Maar ook PIM-oplossingen kennen zo hun problemen. Beheert u als retailer bijvoorbeeld een Magento-webshop? Dan blijkt het in de praktijk een enorm karwei om alle producteigenschappen vanuit het gemiddelde PIM-systeem te synchroniseren.

En kan uw huidige PIM software niet omgaan met historische orderdata? Dan is het onmogelijk om de klant in uw webshop geautomatiseerde aanbevelingen te doen over interessante gerelateerde producten. Tot slot hebben veel enterprise retailers moeite met de gebrekkige wijze waarop veel PIM softwarepakketten technisch gekoppeld worden aan e-commerce software.

De oplossing: maatwerk PIM software voor de retail

De oplossing voor deze en andere problemen bestaat gelukkig reeds in de vorm van de maatwerk PIM software van Novulo. In ons geïntegreerde platform is de PIM applicatie verweven met alle andere systemen. Hierdoor is het distribueren van data onnodig en behoren problemen met onpraktische of niet goed werkende Magento- of Lightspeed-koppelingen definitief tot het verleden.

Dankzij de totale integratie van onze unieke POS software kan productinformatie eenvoudig worden verrijkt met relevante gegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan historische orderdata, die het creëren van relevante aanbevelingen in de webshop ineens wél mogelijk maakt. Het Novulo Producten component is bijna oneindig uitbreidbaar en configureerbaar voor maximale flexibiliteit.

PIM systeem als onderdeel van geïntegreerd platform

De voordelen van volledig geïntegreerde PIM software zijn merkbaar in alle geledingen van een enterprise retailorganisatie. Zelfs reviews die klanten bij producten op de website achterlaten, kunnen in het systeem als essentiële productinformatie worden opgeslagen. Alle afdelingen binnen het bedrijf – van R&D tot aan sales – hebben hierdoor beschikking tot dezelfde informatie.

Uniek is ook de schaalbaarheid die de PIM software van Novulo als geen ander biedt. Apps kunnen op elk gewenst moment kunnen toegevoegd of verwijderd en hierdoor groeit het geïntegreerde platform moeiteloos mee met de organisatie. In tegenstelling tot andere software betreft het een uniek systeem dat altijd optimaal is toegespitst op de veranderende behoeften van het bedrijf.

Waarom de PIM software van Novulo?

Het grote onderscheidend vermogen van de Novulo PIM software wordt mogelijk gemaakt door Architected model-driven development (AMD). Dit is een speciale methode voor softwareontwikkeling die in de visie van gerenommeerde bedrijven als Gartner de toekomst vormt. Novulo staat op dit gebied bekend als de absolute specialist in Nederland.

Onze PIM software is altijd een combinatie van door de retailer gekozen apps (in totaal bieden wij de keuze uit honderden componenten) die samen integreren tot één enkele applicatie. Het gebruik daarvan is werkelijk kinderspel: de app is toegankelijk vanaf elk modern apparaat met een internetverbinding en is op elk moment aanpasbaar.

Inmiddels heeft Novulo geïntegreerde totaaloplossingen ontwikkeld voor gerenommeerde partijen als KLM, Kamera Express en FC Twente. Bent u als enterprise retailer ook op zoek naar PIM software in de vorm van een eenvoudig schaalbare maatwerkoplossing? Neem dan contact op via info@novulo.com of bel vrijblijvend naar +31 53 436 2340 voor meer informatie.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes