Retail

POS software voor de enterprise retailer

POS software nodig? Novulo levert een volledig geïntegreerde totaaloplossing voor de enterprise retailer. Combineer meerdere applicatiecomponenten tot een maatwerk kassasysteem dat flexibel aansluit op de unieke behoeften van uw organisatie. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos: voor uw POS systeem heeft u de keuze uit maar liefst honderden componenten.

Wat is POS software?

Voordat we nader ingaan op de mogelijkheden van onze POS software, kan het geen kwaad om deze term eerst te verhelderen. Want wat is een POS systeem nu eigenlijk? POS staat voor Point Of Sale en doelt van oorsprong op het punt of de plek waar de verkoop plaatsvindt. In de praktijk is dit voor veel retailers de kassa in de winkel (of de virtuele variant daarvan in de webshop).

POS systemen staan daarom ook wel bekend als kassasystemen. Deze omschrijving is echter onvolledig, want de huidige generatie POS software (en zeker die van Novulo) kan veel méér taken op zich nemen dan die van een kassa alleen. Het systeem ondersteunt op alle mogelijke manieren voor, tijdens en na een verkoop en laat deze zo vlekkeloos verlopen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Hoe werkt een POS systeem?

Ondanks de uitgebreide mogelijkheden vertoont POS software in de kern nog altijd veel overeenkomsten met een kassasysteem. Zo is het mogelijk om ermee af te rekenen en kan de klant hierbij kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden. In een fysieke winkelvestiging kan de retailer de softwareapplicatie daarnaast combineren met hardware zoals een barcodescanner en pinapparaat.

Steeds vaker stellen retailers hoge eisen aan dit soort POS systemen. Met name op enterprise niveau is er grote behoefte aan een applicatie die niet alleen basisfunctionaliteiten biedt, maar die ook gemakkelijk integreert met andere softwarematige componenten op het gebied van onder andere klantgegevens, voorraadbeheer en marketingtools.

Wat zijn veelvoorkomende problemen met kassasystemen?

Deze toenemende behoefte onder grote retailers komt voort uit problemen die zij in de praktijk veelvuldig ervaren. Neem alleen al dubbele verkopen – in de winkelvestiging wordt bijvoorbeeld een artikel verkocht wat even daarvoor al online is verkocht. Het resultaat: een teleurgestelde klant die dusdanig ontevreden is dat hij in het vervolg wellicht niet meer terugkeert.

Of een ander voorbeeld: de klant retourneert in de winkel een product dat hij eerder in de webshop heeft gekocht. Dat kan niet, want de orderhistorie van de online shop is niet gesynchroniseerd met die van de winkel. Tot slot missen veel enterprise retailers een systeem dat ze toegang geeft tot alle relevante data in het winkelproces: van CRM tot personeelsroosters.

De oplossing: maatwerk POS software voor de retail

De POS software van Novulo biedt oplossingen voor al deze problemen en vele andere. De winkelverkopen en webverkopen zijn in ons systeem namelijk onderdeel van dezelfde orderhistorie. Hierdoor kunt u een weborder als retailer probleemloos in elke willekeurige winkelvestiging terugnemen.

Ook het gebruikte voorraadsysteem is in de winkel en webshop hetzelfde. Via het web bestelde artikelen zijn hierdoor direct gereserveerd en kunnen niet meer via de kassa worden verkocht. Een centrale rol in het POS systeem speelt het Novulo Kassa component. Hiermee is het onder meer mogelijk om in een handomdraai artikelen in te voeren (via een scan of handmatig) en verkopen aan te maken.

POS systeem als onderdeel van geïntegreerd platform

Het probleem van veel kassasystemen is de gebrekkige integratie met andere systemen. Denk hierbij niet alleen aan klantgegevens en roosters van winkelpersoneel, maar ook aan marketingacties (zowel huidige als geplande acties) en voorraadbeheer. En als het dan tóch lukt om al deze koppelingen technisch correct te integreren, blijken de kosten hiervoor meestal ongewenst hoog op te lopen.

Daarom biedt Novulo nu dé maatwerk oplossing voor enterprise retailers in de vorm van een geïntegreerd platform zonder koppelingen. Onze POS software is één volledig zelf samengestelde applicatie die bestaat uit meerdere van in totaal maar liefst honderden beschikbare componenten. Zo ontstaat een uniek systeem dat specifiek is toegespitst op uw behoeften als retailer.

Waarom de POS software van Novulo?

Het geïntegreerde retailplatform van Novulo is gebaseerd op een uiterst toekomstbestendige manier van softwareontwikkeling: Architected model-driven development (AMD). Hierdoor wijkt onze POS software fundamenteel af van andere softwarepakketten met een minder gestroomlijnde integratie. Het resultaat is ongeëvenaarde flexibiliteit in het zelf samenstellen van een maatwerk POS systeem.

De componenten van Novulo integreren samen naadloos tot één enkele applicatie die op elk apparaat met een moderne browser en internetverbinding toegankelijk is. Hiermee beheert de enterprise retailer op elk gewenst moment en vanaf elke plaats ieder aspect van zijn bedrijf. En verandert de softwarebehoefte binnen het bedrijf? Dan zijn componenten eenvoudig toe te voegen of te verwijderen.

Geen enkel ander POS softwarepakket biedt zó’n flexibele totaaloplossing voor de enterprise retailer. Meer weten over de unieke schaalbaarheid en vele andere voordelen van onze POS software? Neem dan vrijblijvend contact op. Bel naar +31 53 436 2340 of stuur een mailtje naar info@novulo.com voor een advies op maat.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes