Retail

Retail ERP voor de enterprise retailer

Een schaalbare en volledig geïntegreerde retail ERP oplossing: het is de droomwens van elke enterprise retailer. Geldt dat ook voor u? Komt dat even goed uit. Zo’n oplossing bieden we namelijk exact bij Novulo. Onze flexibele software is een combinatie van meerdere door uzelf te kiezen componenten, die samen naadloos integreren tot één maatwerk applicatie voor uw retailorganisatie.

Wat is retail ERP software?

ERP is een afkorting voor Enterprise Resource Planning. ERP software brengt belangrijke gegevens van verschillende afdelingen binnen het bedrijf samen in één applicatie. Denk hierbij onder meer aan waardevolle data op het gebied van logistiek, administratie en productie. Of, nog specifieker voor de retail: op het gebied van productassortiment, kortingsacties en verkoopcijfers.

Retail ERP software automatiseert veel tijdrovende bedrijfsprocessen en resulteert hiermee in een hogere arbeidsproductiviteit en lagere terugkerende kosten. Geen overbodige luxe in een tijd waarin retailmarges onder druk staan, aankopen zich afspelen via steeds diversere kanalen en ook de consument alsmaar veeleisender wordt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Hoe werkt een retail ERP systeem?

Een retail ERP systeem biedt veel voordelen door de gedeelde informatie die voor iedereen in de organisatie inzichtelijk is. Eenmalige invoer van data is immers al voldoende. Hierdoor neemt de kans op fouten af en houdt uw personeel tijd over voor andere werkzaamheden. Ook hoeven nieuwe medewerkers niet meer getraind te worden in het gebruik van verschillende informatiesystemen.

Met de juiste retail ERP software weet u als enterprise retailer altijd wat er op elk niveau gaande is. Niet alleen binnen uw organisatie, maar eventueel ook bij leveranciers of klanten. Een ERP systeem geeft u maximale grip op alle informatiestromen binnen uw bedrijf en helpt u zo om efficiënter te opereren. Voorwaarde is dan wel dat het platform flexibel en schaalbaar is.

Retail ERP platform: veelvoorkomende problemen

En juist dat laatste – de flexibiliteit en schaalbaarheid – schort het nogal eens aan bij veel ERP systemen. Veel van deze platforms bestaan namelijk uit een kluwen van softwarepakketten die technisch op complexe wijze aan elkaar gekoppeld moeten worden. Een dergelijke omslachtige oplossing staat enterprise functionaliteit op ieder deelgebied van een organisatie meestal in de weg.

En wat te denken van retailorganisaties met verschillende vestigingen die opereren als zelfstandige bv’s? Centraal inkopen en de intercompany afhandeling tussen het centrale distributiecentrum en de winkels geautomatiseerd laten verlopen blijkt al snel een nagenoeg onmogelijke opgave. In dit soort gevallen is software nodig die méér flexibiliteit biedt dan de gemiddelde retail ERP oplossing.

De oplossing: maatwerk ERP software voor de retail

Dit is precies het type retail ERP software waarmee Novulo zich weet te onderscheiden in de markt. Wij bieden enterprise organisaties een volledig geïntegreerd platform dat ERP-gegevens realtime combineert met data uit onder meer POS- en PIM-applicaties. Koppelingen tussen afzonderlijke pakketten zijn overbodig en de functionaliteiten zijn bovendien eenvoudig uitbreidbaar.

Ons flexibele platform kan oneindig meegroeien met de behoeften van elke ambitieuze organisatie en integreert deelgebieden als finance, HRM, logistiek, e-commerce, inkoop, WMS en marketing voor een birds eye view over alle relevante processen binnen uw bedrijf. Ook biedt het retail ERP systeem een probleemloze omgang met uitdagingen zoals intercompany inkoop, verkoop en logistiek.

Retail ERP systeem als onderdeel van geïntegreerd platform

De voordelen van het retail ERP systeem van Novulo strekken zich uit tot vele andere gebieden. Heeft u zoals veel enterprise retailers bijvoorbeeld te maken met dunner wordende marges en dubbele administratie? Onze geïntegreerde oplossing maakt een einde aan losse Excel-sheets en zorgt voor de meest efficiënte inrichting van al uw bedrijfsprocessen.

De schaalbaarheid van onze retail ERP software zorgt ervoor dat u niet continu op zoek hoeft naar nieuwe oplossingen als gevolg van veranderende markt- en bedrijfsomstandigheden. Komen problemen die eerst maandelijks voorkwamen door uw snelle bedrijfsgroei nu dagelijks voor? Met Novulo bent u klaar voor dit soort problemen en eventuele nieuwe uitdagingen in de toekomst.

Waarom de retail ERP oplossing van Novulo?

Uniek kenmerk van de retail ERP oplossing van Novulo is onder meer de achterliggende technologie. In tegenstelling tot andere softwareoplossingen werken wij namelijk met Architected model-driven development (AMD). Specialisten zien deze technologie als de nieuwe maatstaf voor toekomstige softwareontwikkeling en prijzen de grote efficiëntie en flexibiliteit.

Het concept is even simpel als doeltreffend: u kiest uit honderden componenten die u naar eigen inzicht kunt combineren tot één geïntegreerde en continu aanpasbare applicatie. Deze is altijd en overal toegankelijk vanaf elk gewenst apparaat (zowel desktop als mobiel), zolang u maar een internetverbinding voorhanden heeft.

Een retail ERP van Novulo is volledig afgestemd op uw specifieke behoeften en is daarmee een unieke oplossing voor uw organisatie. Eerder al kozen tevreden klanten als Kamera Express en KLM voor onze geïntegreerde software. Bent u de volgende? Neem dan contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. Bel ons op +31 53 436 2340 of mail naar info@novulo.com.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes