Retail

Retail software voor de enterprise retailer

Er zijn twee kenmerken die de meeste retail software ontbeert: schaalbaarheid en integratie. En dat terwijl juist dit de aspecten zijn waar de hedendaagse enterprise retailer het meest behoefte aan heeft. Bij Novulo bieden we daarom de oplossing in de vorm van honderden zelf te kiezen losse componenten, die samenvloeien in één geïntegreerde maatwerk applicatie voor uw bedrijf.

Wat is retail software?

Retail software is een verzamelnaam voor digitale applicaties die helpen bij het verwerken van gegevens binnen een retailorganisatie. Zeker op enterprise niveau zijn er binnen een bedrijf veel verschillende afdelingen met elk hun eigen informatiestromen. Denk hierbij alleen al aan data op het gebied van voorraadbeheer, verkoopstatistieken, logistiek en personeelsroosters.

Retail software biedt een overzicht van al deze gegevens en legt hiermee de basis voor automatisering van uiteenlopende processen in het retailbedrijf. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid om zich te richten op andere taken en bespaart de onderneming veel kosten. Een belangrijk voordeel nu de marges in de sector in toenemende mate onder druk staan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Hoe werkt retail software?

Retail software maakt waardevolle informatie op elk gewenst moment inzichtelijk binnen de organisatie. In een ideale situatie hoeft personeel deze data slechts eenmalig in één systeem in te voeren, wat tijd bespaart en de kans op invoerfouten verkleint. Bovendien hoeft nieuw personeel hierdoor geen dure opleiding meer te krijgen voor het werken met verschillende systemen.

Goede retail software biedt de retailer niet alleen inzage in alle activiteiten en processen binnen zijn bedrijf, maar laat ook zien wat zich daarbuiten afspeelt – bijvoorbeeld bij klanten en leveranciers. Met name voor de enterprise retailer is zo’n totaaloplossing onontbeerlijk om grip te houden op alle informatiestromen binnen zijn onderneming.

Welke problemen zijn er met retail software?

In de praktijk voldoet niet alle retail software aan het hierboven geschetste ideaalbeeld. Sterker nog: in de praktijk gaat het vaak om een aaneenschakeling van meerdere losse softwarepakketten die zich technisch lastig aan elkaar laten koppelen. Logischerwijs brengt dit op enterprise niveau veel problemen met zich mee op het gebied van functionaliteit, flexibiliteit en schaalbaarheid.

Neem alleen al de enterprise retailer met verschillende winkelvestigingen die opereren als zelfstandige bv’s. Conventionele retail software is niet in staat om de intercompany afhandeling tussen deze winkels en het centrale distributiecentrum op automatische wijze in goede banen te leiden. Daarvoor bieden de technische koppelingen en gebrekkige integratie teveel beperkingen.

De oplossing: maatwerk software voor de enterprise retailer

De oplossing is retail software die een ongeëvenaarde flexibiliteit koppelt aan volledige integratie. Dit is precies de software waarmee Novulo een voorlopersrol vertolkt in de markt. Wij verzekeren de enterprise retailer van een geïntegreerd platform dat informatiestromen van verschillende afdelingen realtime met elkaar combineert.

Ons unieke systeem is een bundeling van door de retailer gekozen applicatiecomponenten en kan hierdoor oneindig meegroeien aan de hand van marktveranderingen en bedrijfsbehoeften. Elk deelgebied binnen de organisatie is binnen ons platform vertegenwoordigd. Van logistiek tot finance en van inkoop tot HRM. Van POS tot ERP en van WMS tot PIM. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Retail software als flexibel en schaalbaar platform

De flexibele retail software van Novulo biedt de oplossing voor veelvoorkomende retailproblemen op enterprise niveau. Het maakt een einde aan onoverzichtelijke kluwen van losse Excel-documenten en schept orde in de chaos van een constant toenemend aantal informatiestromen. Hierdoor kunt u bedrijfsprocessen efficiënter inrichten en worden uw marges als retailer optimaal beschermd.

Groeit uw retailorganisatie in hard tempo? Verandert de markt van het ene op het andere moment ingrijpend? En heeft u op dagelijkse basis te maken met problemen die in het verleden alleen maandelijks voorkwamen? Geen probleem: de software van Novulo is oneindig schaalbaar en groeit moeiteloos mee met de unieke behoeften van uw organisatie.

Waarom de retail software van Novulo?

Wat maakt de retail software van Novulo nu zo flexibel en schaalbaar in vergelijking met andere systemen? Het geheim zit hem in Architected model-driven development (AMD): een speciale methode voor softwareontwikkeling waarmee Novulo voorop loopt in de markt. Het gerenommeerde adviesbureau Gartner voorspelt dat deze methode de toekomst is.

Het principe is briljant in al zijn eenvoud. Als enterprise retailer kiest u zelf uit honderden losse applicatiecomponenten. Deze kunt u op basis van uw specifieke bedrijfsbehoeften met elkaar combineren tot één geïntegreerde applicatie. De app is toegankelijk vanaf elk apparaat met een moderne browser en internetverbinding en bijzonder makkelijk in gebruik.

De retail software van Novulo is een schaalbare maatwerkoplossing voor uw enterprise retailonderneming die grote voordelen biedt op het gebied van flexibiliteit en kosten. Klanten als Kamera Express, Label Hospitality en KLM maken reeds tevreden gebruik van ons geïntegreerde platform. Meer weten? Bel naar +31 53 436 2340 of stuur ons een mail op info@novulo.com.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes