Retail

Webshop software voor de enterprise retailer

Wat is de beste webshop software voor een enterprise retailonderneming? Het antwoord op deze veelgestelde vraag is simpel: flexibele software die moeiteloos meegroeit met de continu veranderende behoeften van de markt en uw bedrijf. En dat het liefst in één applicatie, die altijd en overal toegankelijk is. Een applicatie zoals alleen Novulo die kan maken.

Wat is webshop software?

Webshop software bestaat in de meeste gevallen uit een of meerdere applicaties die zijn bedoeld om een webwinkel te maken en onderhouden. In tegenstelling tot Content Management Systemen voor sites zoals blogs, bevatten dit soort applicaties van zichzelf al functionaliteiten die nodig zijn voor het beheer van een online winkel. Denk hierbij onder meer aan productopties en betaalmogelijkheden.

Binnen de webwinkelsoftware worden twee soorten vaak toegepast: Software as a Service (SaaS) en open-source varianten. Bij de eerste optie huurt de retailer de service en maakt hij tegen een vast maandbedrag gebruik van de functionaliteiten van het platform. Bij de tweede optie kiest hij voor gratis software die wel enige technische kennis voor installatie vereist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Wat is de beste webwinkel software?

Bekende open-source software voor webshops is Magento. Bekende SaaS-aanbieders zijn onder meer Lightspeed en CCV Shop. Maar let op: al deze applicaties zijn met name gericht op het creëren en onderhouden van een webwinkel voor de kleine tot middelgrote retailer. Op enterprise niveau schieten deze programma’s vrijwel zonder uitzondering tekort.

Hoe dat komt? Enterprise retailers hebben nu eenmaal andere behoeften dan de meeste webwinkeleigenaren. Ze opereren op een grotere schaal en beheren naast de webshop vaak ook meerdere fysieke winkelvestigingen. Dit zorgt ervoor dat zij aanzienlijk meer gegevens moeten verwerken uit een veelvoud van kanalen en – belangrijker nog – deze met elkaar moeten integreren.

Webshop software: wat zijn veelvoorkomende problemen?

En dat is waar het vaak misgaat met traditionele webshop software. Deze ontbeert veel van de functionaliteiten waar grote retailers behoefte aan hebben en lost dit deels op met koppelingen naar externe programma’s zoals ERP- of PIM-systemen. Dit soort koppelingen zorgen in de meeste gevallen echter juist voor meer (technische) problemen dan dat ze een duurzame oplossing bieden.

De meeste enterprise retailers zijn dan ook nog altijd op zoek naar software die hun webwinkel en fysieke vestigingen op de juiste wijze integreert. Zodat de klant probleemloos online kan reserveren uit de winkelvoorraad, producten kan huren en retourzendingen of reparaties kan aanmelden. En de retailer een compleet klantbeeld heeft over het gedrag van de klant in zowel de winkels als online.

De oplossing: maatwerk webwinkel software voor de retail

Klinkt het bovenstaande u bekend in de oren? Dan zal de webshop software van Novulo u ongetwijfeld bevallen. Wij bieden namelijk de keuze uit honderden softwarematige componenten waarmee u als enterprise retailer zelf de applicatie van uw dromen samenstelt. Koppelingen zijn niet langer nodig en dat geldt ook voor datadistributie.

De oplossing van Novulo is uniek in zijn soort en biedt volledige verwevenheid van uw webshop met ERP- en PIM-functionaliteiten. Ook kunt u zich de kosten besparen voor een datawarehouse om uit alle systemen klantdata te verzamelen– alle klantcontactdata is in onze software immers integraal onderdeel van hetzelfde platform. Gerichte targeting is hierdoor makkelijker dan ooit.

Webshop software als onderdeel van geïntegreerd platform

Het mag duidelijk zijn: het geïntegreerde platform van Novulo biedt alle denkbare functionaliteiten voor een veelzijdige webwinkel op enterprise niveau. Op elk gewenst moment kunt u componenten aan de applicatie toevoegen of verwijderen. Deze flexibiliteit is een groot voordeel in het huidige retaillandschap waarin de ontwikkelingen razendsnel verlopen.

De eenvoudige schaalbaarheid die onze webshop software biedt, verschaft uw enterprise retailonderneming een ongelimiteerd groeipotentieel. Regelmatig ontwikkelt Novulo nieuwe componenten en updaten wij bestaande applicaties zodat uw webwinkel optimaal op de toekomst is voorbereid.

Waarom de webshop software van Novulo?

Wellicht vraagt u zich af waarom wij u functionaliteit en flexibiliteit kunnen bieden waar andere webshop software niet in slaagt. Dat heeft alles te maken met de door ons gebruikte technologie: Architected model-driven development (AMD). Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gartner noemt dit dé methode voor softwareontwikkeling in de toekomst.

Een omslachtig webwinkelsysteem met slechte werkende koppelingen behoort hiermee tot het verleden, evenals een peperdure oplossing op maat. Dankzij het unieke systeem van uitbreidbare componenten kunt u de webshop software op elk gewenst moment aanpassen aan de behoeften van uw enterprise retailorganisatie.

De integrale oplossing van Novulo biedt een hoog gebruiksgemak dankzij één toegankelijke applicatie die bereikbaar is vanaf elk apparaat met een browser en internetverbinding. Organisaties die hierover kunnen meepraten zijn onder meer KLM, Kamera Express, FC Twente en Gemeente Enschede. Bent u de volgende tevreden klant? Neem vrijblijvend contact op via info@novulo.com of +31 53 436 2340.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes