Maintenance planning voor de luchtvaart

Stroomlijn de operatie en organisatie

In de concurrerende luchtvaartsector vormen planning en optimalisatie de sleutel tot een optimale inzet van vliegtuigen en medewerkers. Voor zowel de airline als MRO heeft Novulo Maintenance Planning zijn sporen verdiend als geavanceerde oplossing voor de onderhouds- en personeelsplanning voor de korte en lange termijn. Een solide planning is van groot belang betrouwbare keuzes te kunnen maken over de inzet van vliegtuigen en engineers en daarmee operationele scenario’s en vakantieplanningen te kunnen afwegen. Onze vooruitstrevende functionaliteit en algoritmes in onderhoudsplanning dragen bij een geminimaliseerde onderhoudsduur en een maximale benutting van de vloot.

Ongeacht of het onderhoud nu intern wordt gedaan of uitbesteed. Maintenance Planning maakt deel uit van Novulo’s prescriptive low code platform. Dit stelt luchtvaartorganisaties en MRO’s in staat om de concurrentie voor te blijven door de optimalisatie en implementatie van nieuwe functionaliteit tot een commodity te maken. Met het platform kunnen organisaties een applicatie ontwikkelen die perfect voorziet in de huidige behoeften en tegelijkertijd flexibele mogelijkheden biedt voor optimalisatie en uitbreiding in aansluiting op nieuwe behoeften.

Maintenance planning voor de luchtvaart

Novulo Maintenance Planning stroomlijnt de planning voor het onderhoud van de vloot. De flexibiliteit van het platform stelt luchtvaartmaatschappijen en MRO’s in staat om in een handomdraai nieuwe oplossingen toe te voegen voor de integratie van nog meer bedrijfsprocessen.

Voeg naar eigen inzicht oplossingen toe om uw totale proces te automatiseren
Voeg naar eigen inzicht oplossingen toe om uw totale proces te automatiseren

Maak kennis met de
de kracht van het platform

De kracht van Maintenance Planning

Beheer een grote vloot met verschillende vliegvergunningen (AOCs) om te voldoen aan de nationale eisen voor vliegtuigonderhoud.
Beheer een grote vloot met diverse (sub)typen vliegtuigen. Stel zoveel plannen voor onderhoud op de lange termijn op als maar nodig is en wijs die aan afzonderlijke vliegtuigen toe.
Plan verschillende onderhoudsinspecties per vliegtuig volgens de door de OEM voorgeschreven onderhoudslimieten.
Wijzig intervaleisen en bezetting of verschuif, verwijder of voeg inspecties toe dankzij de uitgebreide ondersteuning voor onderhoudsscenario’s op basis van uiteenlopende parameters.
Bewaak en optimaliseer de intervallen voor onderhoudsinspecties.
Bewaak vervaldatums op basis van de bezetting voor de huidige dag en prognoses van het gebruik van vliegtuigen.
Voer verschillende bewerkingen uit vanuit een tijdlijn, zoals het verplaatsen van vliegtuigen naar verschillende locaties, het toevoegen van inspecties en het wijzigen van geplande inspectietijden.
Geef planningsfouten en -conflicten weer in een tijdlijn op basis van diverse parameters, zoals beperkingen van het aantal vlieguren en cycli.
Bewaak kpi’s met managementinformatie binnen handbereik.
Beschik over geavanceerde functionaliteit voor het inroosteren van personeel, met inbegrip van verzuimbeheer en uitleen van personeel.
Ondersteun impliciete machtigingstypen met een geavanceerd AMC (Aircraft Maintenance Certification)-beheersysteem; zo kan CS (Certifying Staff) waar nodig door het systeem worden ingezet als zijnde een ongecertificeerde AMT (Aircraft Maintenance Technician).
Beheer van alle medewerkers met de mogelijkheid om die handmatig toe te wijzen met drag en drop binnen een tijdslijn of toewijzingsvenster.
Beschik over een volledig geautomatiseerde personeelsplanner voor de automatische toewijzing van medewerkers aan verschillende gelijktijdig geplande projecten voor verschillende typen vliegtuigen, rekening houdend met de verschillende vergunningen van technici.
Voer de capaciteitsplanning op basis van een tijdlijn met roosters, planningen en de werkvraag.
Creëer inzicht met tekorten en overschotten per rooster per machtiging in één overzicht.
Stel vast of de werkvraag kan worden opgevangen op basis van zowel de bestaande capaciteit als verwachte capaciteit.
Koppel met diverse systemen voor de aanlevering van data voor onder meer de vervaldatums voor onderhoudsinspecties, werkkaarten en werknemersinformatie.
Stel ‘what-if’ scenario's op om impact op het onderhoud en vliegtuiggebruik te bereiken.

Waarom voor Novulo kiezen?

Navigation

Snel veranderen

De combinatie van direct inzetbare best-of-breed oplossing en low code ontwikkeling stelt luchtvaartorganisaties en MRO’s in staat om snel wijzigingen door te voeren. Dit draagt bij aan voortdurende optimalisatie en innovatie.

Machine Learning

Branche kennis

We beschikken over ruime luchtvaartkennis. We begrijpen de processen en denken mee bij het maximaliseren van het vliegtuiggebruik.

All SVG Icons

Lagere kosten

De low code weaving-aanpak van Novulo maakt het mogelijk om legacy oplossingen snel te vervangen. Dit zorgt voor een ingrijpende reductie van de kosten van softwarelicenties en -onderhoud en bespoedigt de digitale transformatie van uw organisatie. En met Novulo bestaat geen overkill aan functionaliteit.

{{serverState.parameters.pageKey}} cases

Start nu
met Novulo

%data%