Retail

Multichannel software voor de enterprise retailer

Multichannel software is onontbeerlijk voor de moderne enterprise retailer. De consument koopt zijn diensten en producten namelijk al lang niet meer via één kanaal en wil bediend worden via een verscheidenheid aan kanalen. Novulo integreert al deze retailkanalen met elkaar tot één schaalbare applicatie die u als retailer op maat samenstelt uit zelf gekozen componenten.

Wat is multichannel software?

Zoals de naam al prijsgeeft, impliceert de term ‘multichannel’ het gebruik van meerdere kanalen. Eeuwenlang verkochten kooplieden hun waren via één kanaal zoals een winkelvestiging of marktkraam. Dit staat in de marketing ook wel bekend als een singlechannel verkoopmodel. Inmiddels is dit model lang en breed ingehaald door nieuwe technologische ontwikkelingen.

De komst van het internet en apparaten zoals computers, tablets en smartphones maken het mogelijk om producten en diensten via meerdere kanalen tegelijkertijd te verkopen. Zo hebben veel enterprise retailers naast meerdere fysieke winkelvestigingen ook een webshop. Multichannel software is nodig om de bedrijfsactiviteiten over al deze kanalen tegelijk in goede banen te leiden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Hoe wordt multichannel software gebruikt in de retail?

In de retail wordt multichannel software ingezet voor het oplossen van veel praktische vraagstukken. Denk hierbij aan een klant die op de website wil zien hoeveel voorraad van een bepaald product de dichtstbijzijnde winkelvestiging heeft. Dat kan alleen als de voorraad in elke vestiging realtime op de website wordt bijgewerkt.

Blijkt het gekochte product vervolgens defect en wil de klant het per post retourneren? Wil hij in plaats hiervan een vervangend product en bijbetalen voor een iets duurder model? En wenst hij hiervoor een aparte factuur per mail te ontvangen? Al dit soort zaken zijn alleen mogelijk met multichannel software die naadloos is afgestemd op de structuur van de retailorganisatie.

Wat zijn problemen met multichannel software?

Op het gebied van multichannel software bestaan er veel oplossingen voor retailers. Het probleem is dat verreweg de meeste hiervan tekort schieten op enterprise niveau. Veel oplossingen zijn een verzameling van losse softwarepakketten die door technische koppelingen met elkaar zijn verbonden. Deze constructie is omslachtig en leidt in de praktijk vaak tot technische problemen.

Ook de schaalbaarheid van dergelijke oplossingen laat te wensen over. Groeit de retailonderneming bijvoorbeeld in rap tempo? Dan moeten er telkens nieuwe PIM-, ERP- en POS-applicaties worden gekoppeld aan het huidige systeem. Dat vergt onnodig veel tijd en kosten en remt hierdoor een natuurlijke groei van de enterprise onderneming.

De oplossing: multichannel software voor de retail

Zijn bovengenoemde problemen herkenbaar? De oplossing zit hem in het gebruik van de multichannel software van Novulo. Ons geïntegreerde platform maakt het mogelijk om de veeleisende consument via verschillende kanalen te bedienen en zorgt voor een passend antwoord op elk retailvraagstuk op enterprise niveau.

Leidt een spectaculaire aanbieding bijvoorbeeld tot de snelle uitverkoop van een bepaald artikel? Onze multichannel software signaleert het tijdig en zet de inkoopafdeling aan het werk. Wil de klant een online preorder afhalen in de winkel, meteen een oud product inruilen en een factuur per mail ontvangen? Het kan allemaal met ons volledig geïntegreerde systeem.

Multichannel software als geïntegreerd retailplatform

Geen andere multichannel software in de markt biedt zoveel flexibiliteit en schaalbaarheid voor de enterprise retailonderneming. Novulo laat u als retailer zelf kiezen uit honderden losse applicatiecomponenten die u combineert tot uw gedroomde bedrijfsapplicatie op maat. Oneindig uitbreidbaar en aanpasbaar en altijd afgestemd op uw meest actuele organisatiebehoeften.

Van het automatisch herkennen van OCR-facturen tot het logistiek afhandelen van een DOA en van eenmalige gegevensinvoer tot het geautomatiseerd intercompany afhandelen tussen centrale distributiecentra en winkelvestigingen: de multichannel software van Novulo biedt elke denkbare functionaliteit waar de moderne retailonderneming met smart op zit te wachten.

Waarom de multichannel software van Novulo?

De ongekende schaalbaarheid en flexibiliteit van onze softwareoplossingen wordt mogelijk gemaakt door Architected model-driven development (AMD). Deze innovatieve technologie vormt een blauwdruk voor de softwareontwikkeling van de toekomst en ligt aan de basis van ons unieke systeem van oneindig combineerbare applicatiecomponenten.

Het resultaat: één overzichtelijke applicatie voor alle bedrijfsprocessen en -activiteiten binnen uw enterprise retailonderneming. Een applicatie die bovendien bruikbaar is op elk apparaat met een internetverbinding en die op elk gewenst moment volledig aanpasbaar is. Dit geïntegreerde platform geeft u als retailer maximale grip op uw hele organisatie.

Niet voor niets behoren organisaties als Kamera Express, Label Hospitality, KLM en FC Twente reeds tot onze uitgebreide kring van tevreden klanten. Bent u de volgende? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze multichannel software voor uw retailonderneming. Neem contact op via +31 53 436 2340 of stuur een mail naar info@novulo.com.

Branche gerelateerde nieuwsberichten

stripe
{{retail.publish_date| date:'dd MMMM yyyy'}}

{{retail.description}}

 

Lees meer...
Neem contact met ons op
{{m.message}}
{{m.message}}

Uw email is verstuurd

Terug naar home

composer processes